Şırnak 1 Şubesi

Eğitim Bir-Sen'in Okul Ziyaretleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Eğitim Bir-Sen Şırnak il teşkilatı, teşkilat toplantılarının ardından Şırnak genelinde  okul ziyaretlerine başladı.

Eğitim Bir-Sen Şırnak il teşkilatı bu kapsamda kasrik mevkiinde bulunan okulları ziyaret ederek öğretmen ve idarecilerle bir araya geldi. Öncelikle Akçay köyü General Selahattin Uğurlu İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden teşkilat üyeleri buradan da Meşeiçi Bülent Deveci İlk ve ortaokuluna geçerek idareci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Kasrik mevkiinde okulları ziyaret eden il teşkilatı adına konuşma yapan Arif Kadırhan ; ‘il yönetimlerimiz, kurum temsilcilerimiz ve üyelerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz.’dedi. Sözlerine devam eden Kadırhan ; Teşkilatımız tüm birimleriyle çalışıyor. Memur-Sen konfederasyonumuzun 1 milyon üye hedefine biz de bütün gayretimizle destek oluyoruz. Şırnak’ta tüm ilçelerde yetkili ve etkili sendikayız. Nöbete ücret getirerek bir angaryayı daha tarihin tozlu raflarına attık. Sınavlardaki ücret adaletsizliğini bitirdik. Üyelerimize asli öğretmenliğe geçiş sınavları öncesi deneme sınavları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz aynı zamanda hizmet sendikacılığı yapıyoruz. Özlük, ekonomik ve sosyal kazanımların yanı sıra vicdani kazanımlarla da farkımızı ortaya koyuyoruz. Cuma namazı saatlerine başbakanlık genelgesi ile düzenleme getirilmesi bizim toplu sözleşme kazanımlarımızdan biridir. Hakeza kamu vicdanını derinden sarsan ve zamanında büyük mağduriyetlere yol açan kamuda başörtüsü yasağının kalkmasını sağlayan sendikayız.’dedi.

Ziyaret edilen okullarda bulunan idareci ve öğretmenlerin de görüş ve önerilerini dinleyerek not eden teşkilat üyeleri okullardan ayrıldı.