Şırnak 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, bulundukları yerden varacakları yere doğru daha güçlü adımlarla, kadimden beslenen kararlılıkla hükmün hakikatle buluşmasına etki ve eşlik edeceklerini ifade ederek, “Bilgiden hikmete yol alacağız, fikirden hakikate yöneleceğiz, iradeyi eylemle taçlandıracağız, irfanla, insanca yeni bir yolculuğa çağıracağız. İrfani bir kavrayış ve insani bir yürüyüşle, sendikal bilinçle ve sivil toplum örgütü direnci ile usulden esasa, ahkâmdan ahlaka, mevcuttan makbule doğru bir istikamet yürüyüşünde olacağız. İşte bu yürüyüş, ‘yeni ufuklardan yeni umutlara’dır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Siirt Şube Başkanı Murat Şeker,Mardin Şube Başkanı Abdülselam Demir,Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak,Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan,Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Hacı Güneş,Şırnak Mehmet Emin Acar Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Baz,Şırnak Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik ve delegelerin katılımıyla Şehr-i Nuh Otel'de yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı seçildi.Olağan Genel Kurul açılışında bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı “Biz, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu öğretmene destek kanunu olarak görmek istiyoruz. Okul yöneticilerimizin hakkını, hukukunu koruyan bir düzenlemenin hayata geçmesini, mevcut yöneticilerin birileri tarafından hedef gösterilmesine izin verilmemesini istiyoruz. Öğretmeni hor gören, toplumdaki saygın yerini yok etmeye yeltenen anlayışın merkezde, taşrada, okulda, sınıfta ve koltukta yerinin olmamasını önemsiyor ve değerli buluyoruz” dedi. Şırnak Eğitim-Bir-Sen 7.Olağan Genel Kurul seçimlerinin  şehre,ümmete ve millete hayırlara vesile olmasını temenni eden Çakırcı Divan Başkanlığında kendisine refakat eden Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Siirt Şube Başkanı Murat Şeker,Mardin Şube Başkanı Abdülselam Demir,Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ile yerine getirdi.

Şırnak Eğitim-Bir-Sen 7.Olağan Genel Kurul Seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı seçim sonrası haziruna yaptığı konuşmada 'Bayrağı bize emanet eden delegelerimize teşekkür eder,sonucun Şırnak özelinde milletimize ve ümmete hayırlara vesile olmasını temenni ederim,birliğimiz daim olsun'dedi.Seçim sonrası gelen tebrikleri kabul eden Çatı,katılımcılara da ayrı ayrı teşekkür etti.