Şırnak 1 Şubesi

Şırnak'ta Memur-Sen'e Davet,Tercih 'Evet' Programı

Şırnak Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından organize edilen “Memur Sen’e Davet, Tercih Evet” programı gerçekleştirildi. Bir otelde düzenlenen programa Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakıcı, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çatı, Sağlık-Sen İl Temsilcisi Gıyasettin Uca, TÜGVA İl Temsilcisi Fırat Som, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program Şırnak Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı’nın konuşması ile devam etti. Esed rejiminin alçakça kimyasal silahla şehit ettiği mazlumlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirten Çatı, “Bu yaşananlar bizlere bir daha, hergün bir önceki günden daha ziyade bir ve beraber olmaya muhtaç olduğumuzu hatırlattı. Onun için ümmetin nefesi olacak, zalimin zulmünü haykıracak ve mazlumun ahını yerde bırakmayacak bir birlikteliğe ihtiyacımız var. 16 Nisan bu noktada bize büyük bir fırsat sunmaktadır. ‘Evet’ diyerek bu birlikteliği sağlayacak ve İslam coğrafyasının yükselen sesi olacağız inşallah” dedi.

 

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan, “Kamu kurumlarında son 15 yılda çok ciddi adımlar atan bir Türkiye var. Bu Türkiye sizden almış olduğu güç ile emperyalizmin yüzüne baka baka dünya beşten büyüktür nutuklunu atabilmiş, onların cici bebeleri olan İsrail’e rest çeken bir duruma gelmiştir. Bu süre içinde küresel emperyalizm durmadan taşeronlarını bir şekilde üzerimize saldılar. 17-25 Aralık FETÖ, PKK, DEAŞ ile. Sonra baktılar Türkiye sizin desteğiniz ile ayakta durabilmiş bir ülke haline geldi” diye konuştu.

 

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakıcı ise, programı organize Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şırnak temsilciliklerine teşekkür ederek, 15 Temmuz’da darbe girişimi karşısında Memur Sen’in dik duruşunun bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilerek, takdir edildiğini kaydetti. Çakıcı, “İmanımız, bayrağımız ve vatanımıza sahip çıkan Memur Sen olarak her zaman sonuna kadar yanındayız” dedi.